Το υπέροχο νερό της Γης


Ο υπέροχος πλανήτης μας - Το νερό / Ίζαμπελ Τόμας, εικ. Πο Μόργκαν, εκδ. : Μεταίχμιο 


Πως να κατανοήσεις τον κόσμο όταν είσαι παιδί; Πως να ανακαλύψεις το νερό; Που βρίσκεται, τι κύκλους κάνει; Με ποιόν τρόπο να καταλάβεις πως γίνεται το νερό να βρίσκεται παντού στη Γη; Στη βροχή, στη θάλασσα, στα φυτά, στο σώμα σου. 

Ένας κόσμος υδάτινος, ένα βιβλίο γεμάτο νερό και καταπληκτική εικονογράφηση. Τι είναι ο πάγος, ο ατμός, πως να φτιάξεις ένα παγόβουνο, πως να γίνεις ντετέκτιβ του νερού. Να παρατηρήσεις τα σύννεφα και τα διαφορετικά ονόματά τους. 

Σ'αυτό το βιβλίο ένα παιδί, μπορεί να κατανοήσει με πολύ ευχάριστο τρόπο, το νερό. Κι ένας μεγάλος, να μάθει πως λέγονται τα σύννεφα αν δεν τα ξέρει. 

Ενθουσιάζομαι με τα παιδικά βιβλία της εποχής, με την σαφήνεια τους, με την εικονογράφηση. Είναι έργα τέχνης μέσα από τα οποία ένα παιδί μαθαίνει να εξοικονομεί το νερό, να καταλαβαίνει ότι το νερό είναι σημαντικό συστατικό για κάθε ζωντανό οργανισμό και να ανακαλύπτει τι γίνεται στα βάθη της θάλασσας. 



*παρακαλώ πολύ να μην αντιγράφετε ούτε να χρησιμοποιείτε με οποιοδήποτε τρόπο τα κείμενα και τις φωτογραφίες αυτού του site χωρίς την γραπτή άδειά μου







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις