Μια μέρα στη Λευκάδα

















Το νερό στη Λευκάδα μοιάζει σαν να το ζωγράφισες και να μπήκες μέσα να κολυμπήσεις. Είναι τόσο γαλανό, τόσο καθαρό που μπαίνεις μέσα και δεν θέλεις να βγεις. Σε σημεία, φέρνει αρκετά κρύα ρεύματα, όμως τη μέρα που βρέθηκα στη Λευκάδα, ο καύσωνας είχε γίνει από μέρες ανυπόφορος, επομένως τα παγωμένα ρεύματα δεν ήταν αποτρεπτικά για να κολυμπήσω. 

















Ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας δεν ήταν αρκετός κι έτσι περιοριστήκαμε να καθίσουμε τελικά σε μια παραλία, στον Άγιο Νικήτα. Προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένη, ήθελα να κάθομαι τη μισή μέρα κάτω από τη σκιά και την άλλη μισή να κολυμπάω δίπλα στα βράχια. Ίσως κάποιο άλλο καλοκαίρι, ίσως και το επόμενο καλοκαίρι ένα μεγαλύτερο ταξίδι στη Λευκάδα να μου χρειάζεται για να δω τις παραλίες της και όλες τις ομορφιές της. Είναι πανέμορφο νησί, έχει μέρη για να δεις, καταπληκτικές παραλίες και παραδοσιακά χωριά, πράσινο σχεδόν παντού από ψηλά μέχρι κάτω στις παραλίες, πολλά δέντρα που λατρεύω και αυλές σπιτιών περιποιημένες με λουλούδια και αρωματικά φυτά. 


















Μαζί μου δεν είχα κάποιο βιβλίο, και να πω την αλήθεια, δεν είχα τη διάθεση να εστιάσω την προσοχή μου σε κάτι άλλο πέρα από αυτό που συνέβαινε εκείνη την στιγμή μπροστά μου ή δίπλα μου. Είναι τόσο όμορφο μέρος που χορταίνεις και μόνο που βρίσκεσαι εκεί. Και για όσους δε συμπαθούν τα μπιτς μπαρ που θυμίζουν κλαμπ μεγαλούπολης, η παραλία στον Άγιο Νικήτα είναι ό,τι πρέπει. Έχεις πρόσβαση σε φαγητό, σε καφέ, σε τουαλέτα, έχει γύρω σου τα πάντα, αλλά αυτά τα πάντα είναι εναρμονισμένα με το περιβάλλον και δεν το σκεπάζουν με τη φασαρία τους. 

Μία παρέα Ιταλών μεγάλης ηλικίας που καθόταν ακριβώς δίπλα μας, μου φύτεψε στο μυαλό αυτή την καταπληκτική ιδέα: ένα μεγάλο road trip στην Ιταλία, για εξερεύνηση τοπίων, κρασιού, τυριών και διαφόρων γεύσεων και από τη στιγμή που έφυγαν και πήρα τον απογευματινό καφέ μου, έπιασα το τάμπλετ και τον χάρτη της Ιταλίας, και εκτός των άλλων βρήκα πολλά ποστ για road trip στην Τοσκάνη και η ιδέα μέσα μου άρχισε να μεγαλώνει κι άλλο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο να αφιερώσω χρόνο και χρήμα, αλλά ξέρω σίγουρα ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να το κάνω, να περάσω αρκετό χρόνο σ'εκείνα τα μέρη, να δω τα οινοποιεία, τους αμπελώνες και τα αγροτουριστικά καταλύματα. Τρώγοντας και πίνοντας τα δικά τους τοπικά προϊόντα. 


Κι από τη Λευκάδα, πέρασε το μυαλό μου στην Ιταλία, χάρη σε μερικούς ανθρώπους που φαινόταν να χαίρονται τη ζωή με τα μικρά και τα λίγα της, και χάρηκα κι εγώ μαζί τους και κυρίως ενθουσιάστηκα με τον γλυκό τρόπο που μιλούσαν για τα μέρη τους. 
Από τη Λευκάδα φύγαμε αργά το απόγευμα, όταν πια είχε αρχίσει να πέφτει τελείως ο ήλιος και νομίζω πως όλη η μέρα πέρασε σαν μια ανάσα. Φυσικά δεν χόρτασα - τι να σου κάνει μια μέρα- επομένως μου χρωστάω ένα ταξίδι στη Λευκάδα, μέρες αρκετές για να χορτάσω τα νερά και τις αμμουδιές της. 





*παρακαλώ πολύ να μην αντιγράφετε ούτε να χρησιμοποιείτε με οποιοδήποτε τρόπο τα κείμενα και τις φωτογραφίες αυτού του site χωρίς την γραπτή άδειά μου

*όλα όσα γράφονται σ'αυτό το σάητ αποτελούν απλώς την προσωπική μου άποψη 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις